Zdravo&fino by Ema Baniček – Bundeva & cimet rolice
Savršene cimet rolice u kombinaciji s bundevom postaju još savršenije, a priprema nimalo teža. Probajte ih već danas i vjerujte, brzo će ponestati.
Tijesto:
- 80 g mlakog mlijeka
- 120 g pirea od bundeve
- 50 g meda
- 1 jaje
- prstohvat soli
- na vrh žličice muškatnog oraščića i anisa
- korica 1 naranče i limuna
- 20 g kvasca
- 350 g glatkog brašna
- 30 g maslaca (sobne temperature)
Pomiješati zajedno sve mokre sastojke, šećer, začine i naribanu koricu limuna i naranče, u to dodati kvasac i brašno. Umijesiti tijesto mikserom na srednjoj brzini 5 minuta.
Dodati omekšali maslac i miksati. Kada se maslac sjedini s tijestom, miksati na najvišoj brzini 2 minute. Tijesto dizati dok se ne udvostruči volumen i premijesiti. Ponoviti još jednom.
Nakon trećeg dizanja tijesto razvaljati na lagano pobrašnjenom stolu u pravokutnik. Premazati nadjevom od cimeta, meda i maslaca. Zarolati, narezati na komade debljine 2-3 cm i poslagati u pleh. Pustiti da se diže još 10-15 minuta.
Peći na 170°, 20-ak minuta.
Nadjev za premazivanje:
- 150 g maslaca (sobne temperature)
- 3 žlice meda
- 1 žličica cimeta
Sve sastojke pomiješati u kremastu smjesu.
Topping od indijskih oraščića:
- 150 g indijskih oraščića
- 3 limete (sok)
- 4 žlice meda
- vode po potrebi
Indijske oraščiće namočiti preko noći ili prokuhati 5 minuta. Ocijediti i miksati u blenderu s medom, sokom limete i vodom u kremu. Dodavati vode malo po malo do željene teksture (70-100 ml).
Na kraju nekoliko indijskih oraščića nadjeckajte te njima ukrasite rolice, a možete dodati i čitave oraščiće.
Voli i rasti uz amour.