Zdravo&fino

Zdravo&fino by Ema Baniček – Bundeva & cimet rolice

Savršene cimet rolice u kombinaciji s bundevom postaju još savršenije, a priprema nimalo teža. Probajte ih već danas i vjerujte, brzo će ponestati.

Tijesto:

  • 80 g mlakog mlijeka
  • 120 g pirea od bundeve
  • 50 g meda
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • na vrh žličice muškatnog oraščića i anisa
  • korica 1 naranče i limuna
  • 20 g kvasca
  • 350 g glatkog brašna
  • 30 g maslaca (sobne temperature)

Pomiješati zajedno sve mokre sastojke, šećer, začine i naribanu koricu limuna i naranče, u to dodati kvasac i brašno. Umijesiti tijesto mikserom na srednjoj brzini 5 minuta.

Dodati omekšali maslac i miksati. Kada se maslac sjedini s tijestom, miksati na najvišoj brzini 2 minute. Tijesto dizati dok se ne udvostruči volumen i premijesiti. Ponoviti još jednom.

Nakon trećeg dizanja tijesto razvaljati na lagano pobrašnjenom stolu u pravokutnik. Premazati nadjevom od cimeta, meda i maslaca. Zarolati, narezati na komade debljine 2-3 cm i poslagati u pleh. Pustiti da se diže još 10-15 minuta.

Peći na 170°, 20-ak minuta.

Nadjev za premazivanje:

  • 150 g maslaca (sobne temperature)
  • 3 žlice meda
  • 1 žličica cimeta

Sve sastojke pomiješati u kremastu smjesu.

Topping od indijskih oraščića:

  • 150 g indijskih oraščića
  • 3 limete (sok)
  • 4 žlice meda
  • vode po potrebi

Indijske oraščiće namočiti preko noći ili prokuhati 5 minuta. Ocijediti i miksati u blenderu s medom, sokom limete i vodom u kremu. Dodavati vode malo po malo do željene teksture (70-100 ml).

Na kraju nekoliko indijskih oraščića nadjeckajte te njima ukrasite rolice, a možete dodati i čitave oraščiće.

Voli i rasti uz amour.